jossanwilhelm

Att dejta en hästtjej

Kategori: Min vardag

Att dejta och uppvakta en hästtjej kräver en helt annan uppsättning av färdigheter än att dejta en vanlig tjej. Tvärtemot vanliga tjejer så kommer du förmodligen komma undan med att tala om för din hästtjej att hennes mamma är konstig, men gud nåde dig om du säger något nedlåtande om hästen. Den första gången du träffar hennes häst så säger du: -Så sööööt han är! Detta måste göras med en stor beundran i rösten. Om du är osäker, öva hemma innan du åker till stallet.

 

Det är dumt att säga någonting annat än meningen ovan om hästen, men om du känner dig extremt vågad så kan du möjligen sträcka dig till att säga att hästen har snälla ögon eller att den har en vacker färg. Jag är medveten om att nittionio procent av alla hästar har någon nyans av färgen brun, men det spelar ingen roll. För en hästtjej så kan färgen mellanbrun vara minst åtta olika färger, så ge dig inte ut på den hala isen genom att försöka namnge den bruna färgen på hästen, nöj dig med ”fin färg”, punkt.

 

Om hästen biter dig när du klappar den, lipa när du kommer hem! När det händer så sväljer du gråten och säger med (spelad glad) röst: -Jag tror att han/hon är hungrig, skall jag hämta en morot? På tal om morötter så är dessa långt mer gångbara att ta med sig som present på den första dejten än blommor. Visst, du kanske ser lite fånig ut när du står där utanför dörren, uppklädd och välkammad med en knippe morötter i handen, men tro mig, att ha med sig en present till hästen kommer att löna sig på mer än ett sätt.

 

När det kommer till saker att göra på den första dejten så är rent generellt sätt alla hästrelaterade aktiviteter bra. Förmodligen kommer hennes tidsbrist ändå att leda till att er första dejt kommer att bli mellan den första och andra klassen i cafeterian på en hästtävling mitt ute i ingenstans samtidigt som hon studerar de som rider medan du pratar och försöker göra ett gott intryck.

 

En hästtjej bränner minst fyratusen kalorier per dag i form av stallarbete och ridning. Att ta henne till en restaurang där de serverar två korslagda sparrisar på ett fat fungerar enbart om ni först har tagit vägen förbi McDonalds eller liknande. Att hålla en hästtjej mätt är en mycket bra överlevnadsstrategi. En varm och mätt hästtjej är en lycklig hästtjej.

 

Som tidigare nämnt så går vägen till en hästtjejs hjärta via hennes häst. Ju mer du intresserar dig för hennes häst, och hennes ridning, desto bättre är det. Var intresserad och ställ så många dumma frågor du kan komma på i ämnet. Din okunskap kommer det första året, eller två, ändå räknas som ”gulligt”. Därefter bör du vara försiktig med alltför dumma frågor eftersom dessa kommer att uppfattas som att du inte har lyssnat på vad hon sagt.

 

Om du vill träffa din nya flickvän ibland så gör du klokt i att åka med henne till stallet. Hon kommer inte att prioritera varken bort eller ner hästen bara för att du har dykt upp i hennes liv. Inbilla dig aldrig att du är jämbördig med hästen i viktighet, det är en dödssynd.
Om hon någon enstaka gång skulle välja att göra någonting med dig istället för att åka till stallet så har du verkligen lyckats. Då är du viktig i hennes liv. Att välja att bort en kväll i stallet är en riktig kärleksförklaring för en hästtjej. Förstå detta och visa din innerliga tacksamhet.

 

Att åka med din hästtjej till stallet är en mycket skrämmande upplevelse de första femtio gångerna. Hennes stallkamrater kan verka otäcka och elaka, men var lugn de kommer inte äta upp dig, hur söt du nu än är. Hästtjejer stjäl inte varandras pojkvänner hur som helst, de är vana vid att välja hingst med omsorg, även om tjuvbetäckningar existerar i hästvärlden.

 

Vill du göra intryck på din hästtjej, vilket kanske kommer löna sig när ni kommer hem igen efter sex timmar (om hon inte somnar på soffan) så erbjud dig att hjälpa till. Det finns gott om saker att göra i stallet som inte tvingar dig att vara nära den stora, och mycket skrämmande, hästen. Att packa höpåsar kan vara den tråkigaste sysslan som gud har uppfunnit (likställd med att sila sand i Sahara), men tänk på att det kan föra bra saker med sig lite senare.

 

I det här tidiga skedet av förhållandet så finns det gott om fällor att falla i som icke hästkunnig nybliven pojkvän till en hästtjej. Regel nummer ett kan du redan vid det här laget: Du är blott en flugskit på väggen i hästens box när det kommer till viktighet. Försök aldrig att spela ut dig själv emot hästen för du kommer bara att torska så hårt att Hitler kommer att framstå som en segrare i jämförelse.

 

Regel nummer två: Ingen häst i stallet är bättre än din flickväns häst och ingen rider bättre än vad hon gör. Det spelar ingen roll om så Tortilas (känd häst) står i boxen bredvid din flickväns feta ponny. Hennes häst är ändå finast och hon rider bäst i hela världen, punkt.

 

Säg inte nej eller ifrågasätt om din hästtjej säger att hon vill köpa en ny sadel, stövlar eller något annat svindyrt. Det är fortfarande flera år bort innan du lite milt åtminstone kan börja protestera emot sådana saker. Du behöver inte uppmuntra henne, men lyssna, nicka och säg något ganska neutralt. Trots allt är det (förhoppningsvis) inte dina pengar som går åt, även om nu er gemensamma semester försvann i ett par nya stövlar.

KOMMENTARER:

Kommentera inlägget här: